i-VENT – prezračevalni sistemi

Kako najti sistem, ki sledi neverjetno hitri rasti podjetja?

i-VENT je primer podjetja, ki je v zelo kratkem času doseglo eksponentno rast. So generalni zastopnik nemškega prozvajalca decentralnih prezračevalnih sistemov LUNOS Luftungstechnik GmbH.

Ponujajo učinkovite rešitve za vse tipe objektov, za vse faze gradnje in skoraj za vsak žep.

www.i-vent.com

 

0 %
Letna rast podjetja
7, 0
Miljonov prometa v EUR
0
Število zaposlenih
Iz leta 2018 na leto 2019 smo zrasli za 85 %, dosegli smo magično mejo 5 milijonov eur prometa, za leto 2020 pa načrtujemo že 7,5 milijona. Lani smo imeli 15 zaposlenih, letos računamo na 18 zaposelnih, plus zunanji sodelavci,« pojasnjuje vodja prodaje Luka Flerin.

Luka Flerin, vodja prodaje

Izziv podjetja

Hitra rast pa posledično pomeni potrebo po natančni organizaciji, sistematizaciji in dobrem poslovnem sistemu, ki temu uspe slediti. V podjetju i-VENT so se kot že obstoječi uporabniki programa DPS spopadali z vprašanjem kako si olajšati delo.

Spogledovali so se z drugačnimi rešitvami, kot npr. z integracijo ločenega CRM sistema. A sčasoma so ugotovili, da potrebujejo računalniški sistem po meri podjetja.

»Ugotovili smo, da bi bila za nas največja napaka, če bi k osnovni verziji poslovnega programa dodali še nek drug program, saj skupaj ne bi funkcionirala kot enovita celota. Poleg tega pa bi se morali ukvarjati z več različnimi ponudniki z različnimi zahtevami, kar bi nedvomno dolgoročno povečalo strošek vzdrževanja takega sistema.

Naša ideja je bila pridobiti enovit sistem na enotni platformi, ki deluje kot ena aplikacija točno tako, kot deluje poslovni model našega podjetja, je široko povezljiv in ga je možno dolgoročno prilagajati našim potrebam. Na kratko sistem, ki raste in se spreminja z nami,« pojasnjuje Flerin.

Zato so se v podjetju i-VENT odločili za sistem po meri podjetja na Claris Filemaker platformi.

»Vsako podjetje, ki želi optimizirati svoj proces dela, potrebuje prilagojen sistem,« meni Flerin in pojasnjuje: »Nam je sistem povečal dodano vrednost na zaposlenega, celoten delovni proces vsakega zaposlenega se je optimiziral na skoraj 100%.«

Luka Flerin, vodja prodaje

Naša rešitev

Program smo dograjevali postopoma ter sproti preverjali ali v praksi vgrajene funkcionalnosti prinašajo prednosti.

Proces je bil dolgoročen, saj smo na eni strani ugotavljali, kaj za poslovanje in hitro rast dejansko potrebujejo in na drugi strani iskali najfunkcionalnejše rešitve. Podjetju i-VENT je bil cilj razviti sistem, ki bi z najmanjšim številom klikov omogočil največji učinek in olajšal delo zaposlenim.

Kot idealna rešitev se je izkazal Datastudio poslovni sistem kateri bazira na Claris FileMaker platformi, ki omogoča enostavno prilagajanje funkcionalnosti, izdelavo novih modulov, povezovanje z drugimi storitvami in še veliko več. Dodelave funkcionalnosti po navodilih naročnika so omogočile, da sedaj s pomočjo programa DPS zajemajo celoten proces od začetnega povpraševanja kupcev, do končne administracije z vsemi vmesnimi fazami katere trajajo približno 2-3 tedne.

Omogoča jim tudi celoten pregled zgodovine poslovnega partnerja, kar jim v veliki meri olajša proces dela.

Dejavnost

Obdelava potenciala, prodaja, nabava, 
organizacija dela na terenu, prevzem blaga, 
izdaja blaga, urejanje reklamacij in servisa, 
zaloge, delovni nalogi, skladišča, finance.

Naprave

Osebni računalniki, 
tablice, web

Tip namestitve

Lasten strežnik

Prilagojene funkcionalnosti

»Dober sistem je ključen pri tako hitri rasti. Zelo zadovoljni smo, da nam je ekipa Datastudia bila pripravljena prisluhniti, znala razumeti naše potrebe ter jih realizirati. Smo dolgoletni partnerji in sedaj imamo program, kakršnega rabimo.«
Luka Flerin, vodja prodaje

Enostavnost poslovanja

Želite sistem, ki lahko pripomore k uspehu vašega podjetja?

Spoznajte še ostale uspešne stranke

Shopping Basket